Výzva Úsmev na hory oficiálne spustená, trvať bude do 20. novembra

V utorok 20. apríla sa začala výzva Úsmev na hory. Jej cieľom je šírenie povedomia o celej škále zdravotného znevýhodnenia. Účastníci zároveň môžu vyhrať plno zaujímavých cien.

Registráciou do výzvy prispejú účastnici desiatim deťom a dospelým so zdravotným znevýhodnením. Tieto rodiny vybralo a odporučilo osem organizácií, ktoré sa venujú jednotlivým skupinám ľudí s postihnutím. Ich pozitívne príbehy šíria povedomie o tom, že zdravotné znevýhodnenie je v životoch mnohých rodín prirodzené a dá sa s ním fungovať takmer normálne. Hlavným organizátorom výzvy je občianske združenie Úsmev pre druhých. 

Súťažnú výzvu možno dokončiť tak, že sa s fotkou vybraného dieťaťa vyberiete na jeden z vybraných cieľov v slovenských horách, kde sa v jeho cieli odfotíte. Fotku potom stačí nahrať do svojho profilu. Po jej schválení ste zaradení do tomboly o viaceré vecné i zážitkové ceny v celkovej hodnote 2500 eur. Výhercovia sa budú žrebovať po ukončení výzvy 20. novembra. Účastníci, ktorí do tohto termínu stihnú navštíviť aspoň 15 cieľov získajú pamätnú medailu Úsmev na hory.

Zoznam dvadsiatich cieľov súťažnej výzvy Úsmev na hory v roku 2021 si pozriete v tomto článku.

Okrem toho si viaceré firmy i organizácie pripravili tzv. Partnerské výzvy, vďaka ktorým budú účastníci motivovaní súťažiť o ďalšie ceny či spraviť niečo pre seba, svoje okolie alebo iných. O pravidlách a obdobiach konkrétnych partnerských výziev si prečítate na stránke alebo vo svojom profile. „Sme radi, že mnohé z organizácií vnímajú túto výzvu pozitívne a chcú sa zapojiť. Dúfame, že spoločne oslovíme mnoho ľudí, ktorých namotivujeme k pohybu a aj vďaka tomuto projektu si začnú viac všímať ľudí, ktorí majú nejaké zdravotné problémy a spoločne tak potiahneme spoločnosť k inklúzii. A spoznajú iné časti Slovenska," uviedol iniciátor projektu Miro Béreš.

Eurom z registrácie účastníci podporia organizáciu Pure Slovakia, ktorá z týchto peňazí nakúpi mladé stromčeky. Na jeseň ich potom dobrovoľníci pod vedením skúsených ochranárov a lesníkov zasadia v slovenských horách. V prípade vhodnej pandemickej situácie bude táto brigáda dostupná aj pre účastníkov výzvy Úsmev na hory a ich rodinných príslušníkov. Účasť na brigáde potvrdili aj viaceré rodiny z výzvy.

Športovo-inkluzívna výzva sa končí 20. novembra, kedy sa uskutoční žrebovanie tomboly. Následne sa vyzbierané peniaze zašlú rovným dielom desiatim rodinám. 

TS 

PS: Vrchy a štíty hôr, na ktoré vynesiete dieťa sú symbolom náročnej, ale krásnej cesty, ktorou si prechádzajú rodiny so zdravotným znevýhodnením. Symbolicky môžeš byť pri tom aj Ty.

PS2: nezabudni túto výzvu šíriť aj medzi svojich priateľov :) Ďakujeme a tešíme sa na rok plný zážitkov.

Ďalšie články
  • Žrebovali sme víťazov cien z výzvy Úsmev na hory

    Žrebovali sme víťazov cien z výzvy Úsmev na hory

    20.11.2021

    Viac ako 200 účastníkov z celého Slovenska sa zapojilo do turistickej výzvy, ktorej cieľom bolo šírenie inklúzie. Desať rodín s rôznymi formami zdravotného znevýhodnenia si zároveň prerozdelia výťažok z registrácie. Dvesto eurami sa zároveň podporila organizácia Pure Slovakia - z týchto peňazí sa vysadili nové stromčeky pri Mengusovciach.

    čítaj viac
  • Výsadba sadeníc sa uskutoční 25. septembra, rodiny z výzvy môžete stretnúť na Paráde

    Výsadba sadeníc sa uskutoční 25. septembra, rodiny z výzvy môžete stretnúť na Paráde

    14.09.2021

    V sobotu 18. septembra sa v priestoroch HS Centra uskutoční festival Paráda. Účasť predbežne potvrdili aj niektoré z rodín vo výzve Úsmev na hory. Účastníci turisticko-inkluzívnej výzvy sú tiež pozvaní na sadenie stromčekov s organizáciou Pure Slovakia, ktorá sa uskutoční o týždeň neskôr pri Mengusovciach.

    čítaj viac
  • Čo registráciou získate - súťaž o pekné ceny i pomoc iným

    Čo registráciou získate - súťaž o pekné ceny i pomoc iným

    15.06.2021

    Úsmev na hory je výzva, ktorej hlavným cieľom je šíriť myšlienku inklúzie - že medzi nami žijú rodiny, ktoré nejakým spôsobom ovplyvnilo zdravotné znevýhodnenie. Svojou účasťou nielen že podporujete tento zámer, ale pomáhate i konkrétnym rodinám.

    čítaj viac